شورای پناهندگان ناروی در باره خشک‌سالی‌ ها در افغانستان هشدار داد

منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی می‌گوید که خشک‌سالی‌ های “فاجعه‌بار و طولانی‌مدت” در افغانستان و ایران یک تهدید جدی برای ثبات تمام منطقه است.

به گزارش کابل‌۲۴؛ ین اگلند، به تازگی گفته است که این خشک‌سالی‌ ها خطر جابجایی آوارگان بین دو کشور را افزایش می‌دهد و به گفتهٔ وی رسیدگی به آن “نیازمند کمک، سرمایه‌گذاری، بهبود مدیریت آب و تغییر معیشت است”.

اگلند گفته است که هزاران افغان که قبلاً آواره شده‌اند، در خطر جدی قرار دارند، مگر اینکه اکنون برای جلوگیری از وخامت بیشتر اقدام شود.

بر اساس آمار کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، در حدود ۹.۲ میلیون افغان در جهان آواره شده اند که از این میان کم و بیش ۵.۶ میلیون آن افغان‌هایی اند که در وضعیت مشابه به پناهندگی قرار دارند و ۳.۲۵ میلیون افغان در داخل افغانستان آواره شده اند.

جنگ، بیکاری، رسیدن به زندگی بهتر مواردی است که افغان‌ها را مجبور به ترک کشورشان کرده است.

بر اساس آمارها، بیشترین شهروندان افغان در دو سال گذشته، به ایران و پاکستان مهاجرت کرده اند.

پیش از این، آصفه استانکزی، رییس یک سازمان حامی مهاجرین افغان در ایران، گفته بود که پس ازحاکمیت طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، صدها هزار افغان کشورشان را به مقصد کشورهای خارجی، به ویژه ایران و پاکستان ترک کردند.

ستانکزی عوامل اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و سیاسی را دلیل آوارگی افغان‌‌ها خواند. او گفت: “همچنین محدودیت برای زنان نیز از دیگر عوامل این مهاجرت‌ها است.”

ین اگلند نیز گفته است که ایران با میزبانی بیش از ۴.۵ میلیون افغان، دومین کشور جهان است که بیشترین شمار مهاجرین را در خود جا داده است.

شورای پناهندگان ناروی در حالی از پیامدهای خشک‌سالی‌ ها در افغانستان و ایران هشدار داده است که اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان اخیراً افغانستان را یکی از شش کشور جهان به شدت متاثر از تغییرات اقلیمی خوانده است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *