سی ان ان، بر بنیاد اسناد داخلی حکومت امریکا گزارش داد که هزاران پناهنده افغان که پس از سقوط کابل به امریکا برده شدند، در معرض از دست دادن مجوز کار و اخراج در تابستان امسال قرار دارند.
به گزارش کابل۲۴؛ کانگرس امریکا برغم فشارها، تا هنوز لایحه اعطای اقامت دایم به این پناهندگان را تصویب نکرده است.
بنا به گزارش این تلویزیون، از ۷۷ هزار شهروند افغانستان که به ایالات متحده تخلیه شدهاند، فقط ۴۷۷۵ نفر تا حال سند اقامت دایم را اخذ کردهاند.
هرچند نمایندگان هر دو حزب عمده امریکا از اسکان افغانها در امریکا حمایت کردند اما لایحه اعطای اقامت دایم به آنان هنوز تصویب نشده است.
دلیل آن نگرانی امنیتی بعضی از نمایندگان جمهوریخواه است که در باره نحوه انتخاب و بررسی سوابق تمام پناهندگان تردید و پرسش دارند.
آنها نگران اند که مبادا جنگجویان گروههای تروریستی از قانون اعطای اقامت دایم بهره گیرند و در آینده برای امنیت امریکا تبدیل به یک تهدید شوند.
سقوط کابل
با سقوط کابل بدست طالبان، اداره بایدن دهها هزار نفر را بنا به دلایل بشردوستانه و بدون گذراندن فرایند قانونی اعطای پناهندگی و ویزه که معمولا ماهها طول میکشد، از افغانستان بیرون کرد و به امریکا منتقل کرد.
اکنون سرنوشت این افراد به دست قانونگذاران امریکایی است تا با تعدیل قوانین و درنظر گرفتن استثنا، زمینه اقامت این پناهندگان را فراهم کنند.
حامیان پناهندگان افغانستان که بیشتر کهنهسربازان نظامی هستند، گفتهاند که نیاز است تا لایحه تعدیل قانون برای پناهندگان افغان، به صورت فوری تصویب شود، زیرا مجوز کار اغلب آنها در ماه سرطان امسال به پایان میرسد.
کریش اومارا ویگناراجه، رئیس یک سازمان مهاجرتی که به اسکان ۱۴هزار افغان کمک کرده است، به سیبیاس گفت:
«شرایط برای پناهندگان تنگ است. آنها نمیدانند که آیا در مرحله اخراج از ایالات متحده قرار خواهند گرفت یا میتوانند اینجا باشند.»
سیبیاس نوشت که تا هفته گذشته، در دو برنامه جداگانه تا حال ۲۸۶۰۰ افغان درخواست پناهندگی و اقامت دایم دادهاند که از میان آنها درخواست حدود ۴۷۷۵ نفر مورد تایید قرار گرفته است.
حامیان پناهجویان افغان میگویند که پیدا کردن وکیل برای ثبت درخواست تک تک این افراد سخت است. آنها میگویند که برای حل مشکلات افغانها در ایالات متحده، راه بهتر از تصویب لایحه تعدیل قانون وجود ندارد.
کسانی که با این طرح قانونی آشنا هستند امیدوار هستند که این لایحه در هفتههای آینده مجددا مقابل قانونگذاران گذاشته شود اما چشمانداز تصویب آن ضعیف است.