نخست وزیر سویدن: نگران عواقب استمرار قرآن‌سوزی در کشور هستم

اولف کریسترسون، نخست وزیر سویدن می‌گوید بسیار نگران عواقب احتمالی اقدامات تازه علیه قرآن و هتک حرمت کتاب مقدس مسلمانان است.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز، آقای کریسترسون در گفتگو با یک رسانه سوئدی با اشاره به اینکه درخواست‌های بیشتری برای دریافت مجوز برگزاری مراسم علیه قرآن به پلیس ارسال شده، تاکید کرد: «اگر این مجوزها صادر شوند با روزهایی رو به رو خواهیم شد که خطر وقوع یک اتفاق جدی وجود دارد. من به شدت نگرانم که این روند به چه فرجامی منجر خواهد شد.»

حملات به قرآن در سویدن و دانمارک در هفته‌های اخیر باعث رنجش بسیاری از کشورهای مسلمان از جمله ترکیه شده است. همین موضوع سبب شده بود تا آنکار بر مخالفت‌های خود برای پیوستن سویدن به ناتو بیفزاید.

در هفته‌های اخیر سفارت سویدن در کشورهای اسلامی مورد تعرض قرار گرفته و روز ۲۰ جولای گروهی از معترضان خشمگین مسلمان در بغداد به سفارت سویدن حمله و آنجا را به آتش کشیدند.

کریسترسون در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد که تصمیم برای اعطای مجوز برای تظاهرات بر عهده پولیس است. سرویس امنیتی سویدن، SAPO، ارزیابی خود از سطح تهدید را ۳ از ۵ عنوان کرده که به معنای «تهدید بالا» در وضعیت بحرانی است.

سویدن و دانمارک گفته‌اند که از سوزاندن قرآن ابراز تاسف می‌کنند اما با توجه به قوانینی که از آزادی بیان حمایت می‌کند، نمی‌توانند اقدامی برای مقابله با آن انجام دهند.

توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سویدن روز پنجشنبه در خصوص این مسئله به خبرنگاران گفت: «در برخی کشورها این تصور وجود دارد که دولت سویدن پشت این موضوع است یا آن را تایید می کند در حالیکه این اصلا درست نیست و ما نه پشت آن هستیم و نه آن‌را تایید می‌کنیم.» او در ادامه افزود: «این اقدامات توسط افرادی انجام می‌شود که در چارچوب قوانین آزادی بیان عمل می کنند.»

وزیر خارجه سویدن همچنین تاکید کرد که در این خصوص با وزرای خارجه ایران، عراق، الجزایر، لبنان و همچنین دبیرکل سازمان ملل در تماس و گفتگو بوده است. او اضافه کرد که قصد دارد با دبیر کل سازمان کشورهای اسلامی نیز صحبت کند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *