دو پناهجوی عراقی در سویدن صفحاتی از قرآن را آتش زدند

با وجود هشدار نخست‌وزیر سویدن مبنی بر اینکه آتش زدن قرآن، این کشور را به هدف بزرگتری برای تروریسم تبدیل کرده، دو نفر روز دوشنبه صفحات کنده‌شده از یک قرآن را در خارج از پارلمان سویدن در استکهلم سوزاندند.

به گزارش کابل۲۴؛ دو مرد روز دوشنبه در مقابل پارلمان سویدن در استکهلم، یک نسخه از قرآن را به آتش کشیدند؛ حرکتی مشابه رویدادهای قبلی که منجر به بحران دیپلماتیک بین کشورهای جهان اسلام با دو کشور سویدن و دانمارک شده بود.

سلوان مومیکا، پناهجوی ۳۷ ساله عراقی و سلوان نجم، همچون روزهای پایانی ماه جولای که مقابل بزرگترین مسجد پایتخت سویدن حاضر شده بودند، روز دوشنبه نیز یک نسخه از قرآن را قبل از آتش زدن زیر پا گذاشتند.

این تجمع در حالی پایان یافت که تعدادی از مردم نیز در مخالفت با این اقدام شعار «الله اکبر» سر می‌دادند.

پیش از این، همین افراد تجمع دیگری را در بیستم جولای در مقابل سفارت عراق در استکهلم ترتیب داده بودند که طی آن کتاب مقدس مسلمانان بدون سوزاندن مورد هتک حرمت قرار گرفت.

دولت سوئد سوزاندن قرآن در مقابل مسجدی در استکهلم را محکوم کرد
مومیکا و نجم مکررا اعلام کرده‌اند که خواستار ممنوعیت کامل قرآن در کشور سویدن هستند؛ کشوری که بر اساس قوانین آن در موضوع آزادی بیان، سوزاندن کتاب‌های مقدس مسلمانان و مسیحیان یا کتاب تلمود یهودیان لزوما عمل مجرمانه به حساب نمی‌آیند.

سرآغاز تنش‌های دیپلماتیک

پولیس سویدن که مجوز این تجمعات را می‌دهد، همیشه تاکید کرده است که این مجوزها صرفا به نام آزادی تجمع صادر می‌شود و به معنای تأیید آنچه در این اجتماعات رخ می‌دهد نیست.

به نظر می‌رسد این استدلال پولیس آنچنان هم قانع‌کننده نبوده است؛ چراکه عربستان سعودی و عراق خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با هتک حرمت قرآن در سوئد و دانمارک شدند.

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجه سویدن نیز روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که با چند تن از همتایان خود در تماس بوده و تاکید کرد که «هر گونه اقدام اسلام‌هراسانه انجام شده توسط افراد» را رد می‌کند.

پیش از این در ۲۰ جولای، هتک حرمت به قرآن توسط سلوان مومیکا و هم‌دست وی در خارج از سفارت عراق در استکهلم، باعث اعتراضی گسترده در بغداد شده بود.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *