سخنگوی برنامه جهانی غذا روز پنجشنبه ۲۶ جنوری دربارهی نرخ بالای سوءتغذیه در افغانستان هشدار داد و آن را در بالاترین حد خود توصیف کرد، بهطوریکه به گفته وی نیمی از مردم کشور در طول سال گذشته متحمل گرسنگیهای شدید شدهاند.
به گزارش کابل۲۴؛ به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ منجر به توقف یکباره کمکهای خارجی به این کشور شد؛ امری که میلیونها نفر را به سمت فقر و گرسنگی سوق داد.
تحریمهای اعمال شده علیه طالبان، توقف نقلوانتقالات بانکی و مسدودشدن ذخایر ارزی افغانستان، دسترسی به نهادهای بینالمللی و کمکهای خارجی را محدود کرده است.
پیش از خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو بخشی از اقتصاد افغانستان تا حدودی بر پایه همین کمکهای خارجی استوار بود.
فیلیپ کراپف سخنگوی آژانس غذای سازمان ملل متحد در کابل در این زمینه گفت: «فارغ از اینکه در چه فصلی از سال باشیم، نیمی از مردم افغانستان از گرسنگی شدید رنج میبرند و میزان سوءتغذیه در افغانستان به رکورد بالایی رسیده است.»
وی افزود «در این کشور ۴۰ میلیون نفری، دستکم هفت میلیون کودک (زیر پنج سال) و مادران از سوءتغذیه رنج میبرند.»
کراپف در عین حال گفت: «درست است که افغانها از گرسنگی نمیمیرند، اما دیگر چیزی برایشان نمانده تا با آن بتوان جلوی وقوع این بحران انسانی را گرفت.»
درست است که افغانها از گرسنگی نمیمیرند، اما دیگری چیزی برایشان نمانده تا با آن بتوان جلوی وقوع این بحران انسانی را گرفت.
تا کنون آژانسهای امدادی به روشهای مختلف به افغانها کمکهای غذایی، آموزشی و مراقبتهای درمانی از جمله گرمایش، پول نقد برای تأمین سوخت و لباس گرم ارائه میکردند؛ اما توزیع این اقلام تحت تأثیر فرمان اخیر طالبان قرار گرفته است، فرمانی که به موجب آن اشتغال زنان در سازمانهای غیردولتی ملی و بینالمللی ممنوع شد.
آقای کراپف گفت: «این ممنوعیت در بدترین لحظه ممکن رخ داده است. چرا که اوضاع به حدی وخیم است که خانوادهها حتی نمیدانند چطور و از کجا باید وعده بعدی غذایی خود را تامین کنند.»
برنامه جهانی غذا مدتها قبل از صدور فرمان اخیر طالبان، با پیشبینی احتمال موج کنونی سرمای زمستان، تحویل و توزیع کمکهای خود را افزایش داد و ارسال بستههای کمکهای اضطراری غذایی به ۱۵ میلیون نفر در این ماه را در دستور کار خود قرار داده بود.