اداره هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه ملل متحد میگوید از ۲۸ میلیون نیازمند در افغانستان، ۲۳ میلیون در اولویت قرار دارد تا کمک دریافت کنند. این اداره گفته کمکها زمانی ممکن است که بودجه بدست آورد.
به گزارش کابل۲۴؛ سازمان ملل از کشورها خواست به فراخوان این سازمان برای کمک به افغانستان پاسخ دهند.
سازمان ملل برای ارایه کمکهای بشردوستانه به افغانستان ۴.۶ میلیارد دالر درخواست کرده است.
اوچا از کشورها خواست که به درخواست سازمان ملل برای کمک به مردم افغانستان پاسخ دهند.
پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان با بحران شدید اقتصادی و غذایی روبهرو هستند.
از آگست سال ۲۰۲۱ که حکومت پیشین سقوط کرد، بیشتر کمکهای جامعه جهانی هم به افغانستان قطع شد.
هرچند نهادهای امداد رسانی تمرکزشان روی کمک به مردم آسیب پذیر افغانستان هستند اما به گفته آنها نیمی از مردم افغانستان به کمک فوری نیاز دارند.
سخنگوی برنامه جهانی غذا روز پنجشنبه ۲۶ جنوری دربارهی نرخ بالای سوءتغذیه در افغانستان هشدار داده بود و آن را در بالاترین حد خود توصیف کرد، بهطوریکه به گفته وی نیمی از مردم کشور در طول سال گذشته متحمل گرسنگیهای شدید شدهاند.
تحریمهای اعمال شده علیه طالبان، توقف نقلوانتقالات بانکی و مسدودشدن ذخایر ارزی افغانستان، دسترسی به نهادهای بینالمللی و کمکهای خارجی را محدود کرده است.
پیش از خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو بخشی از اقتصاد افغانستان تا حدودی بر پایه همین کمکهای خارجی استوار بود.
فیلیپ کراپف سخنگوی آژانس غذای سازمان ملل متحد در کابل در این زمینه گفت: «فارغ از اینکه در چه فصلی از سال باشیم، نیمی از مردم افغانستان از گرسنگی شدید رنج میبرند و میزان سوءتغذیه در افغانستان به رکورد بالایی رسیده است.»
وی افزود «در این کشور ۴۰ میلیون نفری، دستکم هفت میلیون کودک (زیر پنج سال) و مادران از سوءتغذیه رنج میبرند.»
کراپف در عین حال گفت: «درست است که افغانها از گرسنگی نمیمیرند، اما دیگر چیزی برایشان نمانده تا با آن بتوان جلوی وقوع این بحران انسانی را گرفت.»
درست است که افغانها از گرسنگی نمیمیرند، اما دیگری چیزی برایشان نمانده تا با آن بتوان جلوی وقوع این بحران انسانی را گرفت.