فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه گفت که نشست دبیرکل سازمان با نمایندگان خاص کشورها در امور افغانستان بر مسئله شناسایی بین المللی طالبان متمرکز نخواهد بود.
به گزارش کابل۲۴، او گفت که موضوع بحث در این نشست شکل دادن به اجماع نظر کشورها در مورد چالشهای مربوط به افغانستان است.
گوترش قرار است با فرستادگان کشورهای منطقه و جهان در روز های ۱۱ و ۱۲ ثور در پایتخت قطر در پشت درهای بسته گفتوگو کند.
استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد، روز چهارشنبه در کنفرانس خبری خود گفت که «تا هنوز» نماینده طالبان به این نشست دعوت نشده است.
او احتمال حضور نماینده این گروه در این جلسه را به طور صریح رد نکرد.
فرحان حق گفت: «کنفرانس دوحه در روزهای ۱۱ و ۱۲ ثور بر مسئله شناسایی[طالبان] متمرکز نخواهد بود و ما نمیخواهیم که در این مورد باعث سردرگمی شویم.» او افزود: «موضوع بحث… ایجاد اجماع نظر در باره چالشهای موجود[مربوط به افغانستان] است.»
اظهارات امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد بحث شناسایی طالبان در نشست دوحه، واکنشهای تند چهرههای سیاسی و مدنی افغان را برانگیخته است.
این باعث شده که سخنگویان سازمان ملل پیهم به این انتقادها واکنش نشان دهند.
دوجاریک گفت که تنها دولتهای عضو در مورد به رسمیت شناختن طالبان تصمیم گرفته میتوانند.
۱۹۳ عضو سازمان ملل برای دومین بار در ۲۵ قوس ۱۴۰۱ تصمیمگیری در باره به رسمیت شناختن طالبان را به تعویق انداختند که در نتیجه آن، کرسی افغانستان همچنان در نزد نماینده دولت پیشین افغانستان ماند.
اخیر یک نماینده سازمان ملل در باره عدم فعالیت زنان در دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان به طالبان هشدار داده بود.
آخیم اشتاینر به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که مقامات این سازمان همچنان در حال مذاکره با مقامات افغانستان هستند؛ با این امید که دولت در حکمی که برای ممنوعیت کار زنان صادر کرده، استثناهایی قائل شود.
او گفت: «با توجه به وضعیتی که اکنون با آن مواجه هستیم، کل مجموعۀ سازمان ملل متحد باید یک گام به عقب بردارد و به ارزیابی توانایی خود برای فعالیت در افغانستان بپردازد.»