سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در اعلامیهی پایانی نشست شان که دیروز (سهشنبه، ۱۳ سرطان) به میزبانی هند برگزار شد، گفتهاند که ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان با مشارکت نمایندگان گروههای قومی، مذهبی و سیاسی این کشور را ضروری میدانند.
به گزارش کابل۲۴، در اعلامیه نشست شانگهای که از سوی وزارت خارجهی هند نشر شده، آمده است که اعضای شانگهای بر این باور اند که یکی از مهمترین عوامل تقویت امنیت و ثبات در منطقهی سازمان همکاری شانگهای، رسیدگی به اوضاع افغانستان است.
آنها گفتهاند که از افغانستان مستقل، بیطرف، متحد، دموکراتیک و صلحآمیز، عاری از تروریسم، جنگ و مواد مخدر حمایت میکنند.
در اعلامیهی پایانی نشست شانگهای آمده است که اعضای این سازمان، ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان با مشارکت نمایندگان تمام گروههای قومی، مذهبی و سیاسی در جامعهی این کشور را ضروری میدانند.
پیش از این هم رهبران کشورها بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تأکید کرده بودند. ایجاد این چنین دولت، شرط برخی از کشورها برای شناسایی حکومت ا.ا.ا گفته میشود؛ اما این گروه مدعی است که حکومت فعلیشان فراگیر است، در حالیکه تمام اعضای آن یکدست طالب هستند.
اعضای شانگهای خواستار تلاشهای فعال جامعهی بینالمللی برای تسهیل بازگشت آبرومندانه، ایمن و پایدار مهاجران افغانستانی به کشورشان نیز شدهاند.
آنها در اعلامیهیشان گفتهاند که با توجه به وضعیت در حال تحول بشردوستانه در افغانستان، از ادامهی تلاشها برای کمک به مردم افغانستان حمایت میکنند.
بیستوسومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای دیروز با میزبانی نارندا مودی، نخستوزیر هند بهصورت مجازی برگزار شد.
آقای مودی در سخنرانی خود در این نشست گفت که وضعیت افغانستان تأثیر مستقیمی بر امنیت همهی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دارد و تأکید کرد که از خاک این کشور برای ترویج افراطگرایی و ناامنی استفاده نشود.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان در سخنرانی خود در این نشست خواستار «تعامل معنادار» جهان با ا.ا.ا شد.