در جوامع توسعه یافته در کنار رشتههای فنی و مهندسی حتی پزشکی علوم انسانی تدریس میشود و محصلان و دانشجویان این رشتهها ضرورتا بایستی علوم انسانی و اجتماعی و دروس این علوم را آموزش ببینند. در باب اهمیت علوم انسانی و اجتماعی برای مهندسی انیشتین میگوید: کافی نیست به یک انسان یک تخصص آموزش داده شود زیرا اگر چه او ماشینی مفید میشود اما شخصیتی انسانی با رشد موزون نخواهد داشت.
کابل۲۴: بنابراین لازم است دانشجو، شناختی خوب و مفید از زندگی و زیباییهای امور که از لحاظ ارزشی خوب هستند داشته باشد.
این امر در سایه آموزش علوم انسانی و اجتماعی به دانشآموختگان غیر علومانسانی تحقق میپذیرد. از محسنات این ترکیب آموزشی این است که دانش آموختگان رشتههای فنی و تجربی با حوزههای علوم انسانی و اجتماعی آشنا میشوند زیرا مگر نه این است که همه رشتههای علمی برای پاسخ به نیازهای اجتماعی شکل گرفتهاند.
دانش آموختگانی که مباحث انسان و جامعه را نیاموزند و درک نکنند انتظار لحاظ شاخصهای انسانی و اجتماعی در برنامه ریزیهای فنی و زیرساختی جامعه انتظاری دور از واقعیت است.
زیر بنای تمام رشتهها انسان و جامعه است آموزش مهارتهای انسانی و مدلها و نظریههای انسانی و اجتماعی برای تکمیل تخصص های فنی و تجربی از ضرورتهای جامعه امروز است تا برنامه ریزیها و سیاستگذاریهای اجتماعی با ترکیبی از مهارتهای فنی انسانی و اجتماعی صورت پذیرد.
و هزینه ناکارآمدیهای نظریهها و نقصانهای آموزشهای دانشگاهی و نهاد آموزش به انسان و جامعه تحمیل نشود.
از سوی دیگر خواندن علومانسانی باعث می شود: درک بهتر از جوامع و فرهنگهای مختلف پیدا کنیم؛ این درک به ما کمک میکند تا با دیگران با تفاوتهای فرهنگی و جغرافیایی برخورد کنیم و روابط بهتری با آنها داشته باشیم، پذیرش فرهنگ، تفاوت و یا حتی تقابل راه را برای کثرت باز میکند و این کثرت مسیری میشود برای رسیدن به تسامح و تساهل؛. روا داری نتیجه تساهل است و مدارا بر آیند تسامح.
از سوی دیگر خواندن علومانسانی به توسعه مهارتهای اجتماعی میانجامد؛ مهارتهای اجتماعی تقویت و با خواندن درباره رفتار و نحوه برخورد با دیگران، ما قادر خواهیم بود در رابطه خود با دیگران بهبود چشمگیر داشته باشیم.
درک بهتر از خود با خواندن علوم انسانی ممکن میشود؛ شناخت خود قدمی است که میتواند به سوی شناخت دیگران برداشت؛ علوم انسانی با محوریت مطالعه انسان چیزی جز تلاش برای بهبود رابطه انسان ها نیست، این انسان در هر مقام و موقعیتی و زمان و مکانی.
با خواندن علوم انسانی میتوانیم؛ مهارتهای تفکر و تحلیل خود را افزایش دهیم، با بررسی نظرات و دیدگاههای مختلف، ما قادر خواهیم بود به شكل منطقي و دقيق، نظرات خود رابيان کنیم، اصل گفتگو بر پایه گفت و شنودها انجام میشود؛ گفت و چگونه باید بگویم، این مهارت از آدرس علوم انسانی است که وارد مکالمات و رویههای اجتماعی و سیاسی جامعه میشود.
علومانسانی به ما می آموزاند که چگونه یک گفتگو را آغاز و یا چگونه روی منافع خود گفتگو کنیم. گفتگو در حوزه شخصی و خصوصی و گفتگو در مورد دولت، حکومت و حاکمیت و مشروعیت همه از آدرس علوم انسانی ممکن میشود، بنابراین علوم انسانی باید خواند، حتی کسانی که در رشتههای فنی چون اینجینیری و مهندسی تحصیل کردهاند.