برنامه جهانی غذا میگوید که افغانستان اکنون یکی از ده کشور جهان با بیش از یک میلیون نفر در سطح اضطراری گرسنگی است.
به گزارش کابل۲۴؛ این نهاد امروز (شنبه، ۱ میزان) با نشر پستی در پلتفرم ایکس، آمار مربوط به «گزارش جهانی بحران غذایی در سال ۲۰۲۳» در مورد ده کشور جهان با بیش از یک میلیون نفر در سطح اضطراری گرسنگی را نشر کرده است.
بر اساس این آمار، سودان، افغانستان و جمهوری کونگو سه کشوری اند که با جمعیت بیشتری افرادی در سطح گرسنگی اضطراری نسبت به سایر کشورهای جهان قرار دارند.
این آمار در حالی اعلام شده که نهادهای امدادرسان در سال جاری بارها از کمبود بودجه برای کمک به افراد آسیبپذیر در افغانستان هشدار دادهاند.
در تازهترین مورد، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا هشدار داده بود که این نهاد بودجهی کافی برای پشت سرگذاشتن ماه اکتوبر ندارد و اگر بودجه تأمین نشود، مجبور است افغانستان را ترک کند.
پیش از این؛ مسئول برنامه جهانی غذا سازمان ملل در افغانستان اعلام کرده بود که حدود نیمی از مردم این کشور با شکم خالی میخوابند و غذای کافی ندارند.
شائو لی، مسئول برنامه جهانی غذا برای افغانستان، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «اسکای نیوز» در لندن گفته بود که پس از روی کار آمدن مجدد ا.ا.ا، فرصتهای شغلی در این کشور شدیدا کاهش یافته است.
خانم لی گفت: هر روز، حدود۲۰ میلیون نفر در افغانستان غذای کافی ندارند و گرسنه میخوابند، و چهار میلیون مادر و کودک در معرض خطر سوءتغذیه هستند و خطر مرگ وجود دارد. پس از اگست ۲۰۲۱، بنیاد اقتصادی افغانستان سقوط کرده است. سه سال گذشته خشکسالی وجود داشته است و قیمت مواد غذایی نیز افزایش یافته است.
برنامه جهانی غذا سازمان ملل میگوید سوءتغذیه حاد در ۲۵ از ۳۴ ولایت این کشور «بالاتر از آستانه اضطراری» است و انتظار تشدید این روند میرود، حدود نیمی از کودکان زیر ۵ سال و یک چهارم زنان باردار و شیرده در ۱۲ ماه آینده به حمایت حیاتی غذایی نیازمند هستند.