سازمان صحی جهان اعلام کرده که ۸۸۳ پزشک و کارمند صحی از جمله ٦٦ زن را در افغانستان آموزش داده است.
به گزارش کابل۲۴؛ سازمان صحی جهان روز سهشنبه، ۲۳ عقرب، با نشر پیامی در برگه ایکس نگاشته که این افراد را در مورد روشهای مراقبت صحی مبتنی بر رویداد آموزش داده است.
به گفته این نهاد، این افراد در هرات، بامیان، قندهار، ننگرهار و بدخشان آموزش دیدهاند.
سازمان صحی جهان تصریح کرده که برنامه آموزش این افراد با حمایت مالی جاپان اجرا شده است.
برپایه اظهارات این سازمان، هدف این برنامه بالابردن آگاهی پزشکان و کارمندان صحی در مورد مدیریت و نظارت بر رویدادهای پزشکی و واکنش اولیه است.
این در حالی است که چندی پیش اتحادیه اروپا بیش از ۱۰ میلیون یورو به سازمان صحی جهان و دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد برای پیشبرد خدمات بهداشت روانی و اختلالات مصرف مواد مخدر در افغانستان اختصاص داده بود.
گفتنی است که در دو سال گذشته علیرغم تحریمها و مشکلات وضعیت درمان و خدمات صحی در کشور وارد بحرانهای شده است.
بر بنیاد گزارش سازمان جهانی صحت، همچنان ۴۵۰ هزار بیمار به خدمات حیاتی، صحی، انتقال خون و سایر خدمات دسترسی اندکی دارند یا اصلاً دسترسی ندارند.
این سازمان تخمین کرده که ۱.۶ میلیون نفر با مشکلات عصبی مواجه هستند و دسترسی کمی به مشاورۀ صحی و روانی دارند.
به گفتۀ سازمان جهانی صحت، دههها بیثباتی، خشکسالی شدید و آفات طبیعی باعث شده است که افغانستان با یک بحران طولانیمدت بشردوستانه روبهرو شود و میلیونها نفر با فقر، عدم دسترسی به خدمات صحت و غذا مواجه باشند و پس از این بیشتر با تهدید جدی سوء تغذیه و گسترش بیماریها مواجه خواهند شد.
گزارش این سازمان افزوده که محرومیت کامل از تحصیل و کار برای دختران و زنان باعث شده است که آنها آسیب پذیرتر شوند و دسترسی کمتری به خدمات صحی داشته باشند.
بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، ۱۴ میلیون نفر در افغانستان به خدمات صحی نیاز دارند که از این میان ۷.۵ میلیون کودک و ۳.۱ میلیون زن هستند.