ذبیحالله مجاهد؛ معین وزارت اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی حکومت طالبان میگوید که قانون قبلی رسانهها را خوانده و از نظر او این قانون نقصی نداشتهاست.
ذبیحالله مجاهد، امروز (چهارشنبه، ۱۳ دلو) در نشستی که به ابتکار کمیته مصونیت خبرنگاران، راهاندازی شدهبود، گفت: ما قانون قبلی رسانهها را مطالعه کردیم، کدام نقیصه نداشت، علاوه بر این، امارت اسلامی از رسانهها میخواهد که باید در نشرات خود منافع ملی، ارزشهای اسلامی و وحدت ملی را در نظر بگیرند.»
مجاهد در حالی از نبود نقص در قانون رسانههای حکومت پیشین سخن میزند که پیش از این، حکومت طالبان آن قانون را لغو و در عوض آن یک دستورالعمل چند مادهای را به رسانهها اعلام کردهاست.
مجاهد همچنین در این نشست گفت: «رسانهها صدای ملت را به گوش مسئولان دولت میرسانند به همین دلیل امارت اسلامی از رسانهها حمایت میکند.»
این در حالی است که روز دوشنبه (۱۱ دلو) استخبارات طالبان در کابل دو خبرنگار آریانانیوز را از مقابل دروازه ورودی این رسانه بازداشت کرده و هنوز از سرنوشت آنان خبری نیست.
ذبیحالله مجاهد درمورد بازداشت این خبرنگاران چیزی نگفته است.
با وجود واکنشهای جهانی به بازداشت این دو خبرنگار هنوز علت بازداشت آنان مشخص نیست و طالبان نیز در این مورد واکنشی نداشتهاند.
بربنیاد ارزیابیها پس از تسلط طالبان بر افغانستان، فعالیت بیش از ۱۵۰ رسانه در کشور متوقف و صدها خبرنگار مجبور به ترک کشور شدهاند.
این درحالیست که طالبان در هرات گفته اند که قوانین رسانه ها باید تغییر کند.
ریاستهای اطلاعات و فرهنگ و استخبارات طالبان در هرات، قوانین تازهای را برای نشرات رسانهها در این ولایت اعلام کردند.ریاست استخبارات طالبان در هرات، روز یکشنه، ۱۰ دلو، در نشستی مشترک با مسؤلان شماری از رسانههای محلی، این قوانین را اعلام کرده و از مسئولان رسانهها خواستند به آن عمل کنند.
مولوی ثابت هروی؛ مسئول عملیات روانی ریاست استخبارات طالبان در هرات این قوانین را به شرح زیر اعلام کرد:
– رسانهها در خبرها باید به جای «طالبان» از عبارت «امارت اسلامی» استفاده کنند.
– تبلیغ منفی بر ضد نظام و مغشوش ساختن اذهان عامه علیه حکومت ممنوع است.
– مطبوعات از نشر هرگونه موسیقی «مبتذل و خلاف دستورات اسلامی» خودداری کنند.
– نشر هرگونه سریال و فلمهای خلاف فرهنگ و ارزشهای اسلامی ممنوع است.
– مطبوعات باید از پخش و نشر هر نوع برنامهای که باعث توهین و تحقیر شخصیتها و مردم میشود جلوگیری کنند.
– خبرهای بدون تحقیق و جزئیات کامل نباید نشر شود.
– هر نوع شایعهافکنی و دستزدن به تعصبات قومی، لسانی و قبیلهای ممنوع است.
– مطبوعات باید ارزشهای اسلامی و منافع ملی کشور را مد نظر داشته باشند.
رییس اطلاعات و فرهنگ هرات نیز در این نشست از رسانهها خواست که در پیادهسازی این قوانین با حکومت همکاری کنند. نعیمالحق حقانی افزود که رعایت و پیادهسازی این قوانین هیچ سختی ندارد و رسانهها با همکاری حکومت تلاش کنند تا در زندهکردن ارزشها و فرهنگ اسلامی نقش سازنده داشتهباشند.