یونیسف: آموزش دختران در افغانستان نباید گروگان سیاست باشد

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف بار دیگر از بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم ابراز نگرانی کرده و گفته‌است که آموزش در افغانستان نباید گروگان سیاست باشد.

به گزارش کابل۲۴، پالوما اسکودرو؛ مدیر پشتیبانی و ارتباطات جهانی یونیسف که دو روز پیش از مکتب‌های ابتدایی دخترانه در کابل بازدید کرده، گفته‌است که بیش از یک‌ماه است که دختران بالای صنف ششم از حقوق خود برای تحصیل در سراسر افغانستان محروم هستند.

وی افزوده‌است که دختران افغان به حمایت بین‌المللی نیاز دارند. او از کشورهای کمک‌کننده خواست که در مورد حمایت از دختران دوره مکتب در افغانستان از هیچ حمایتی دریغ نکنند.

اسکودرو همچنین گفته‌است که ایالات متحده به عنوان یکی از کشورهای کمک‌کننده به کمک‌های خود در افغانستان ادامه خواهد داد و تحصیل دختران اولویت اصلی یونیسف در افغانستان است.

یونیسف در نظر دارد به ۲۰ هزار معلم در سراسر افغانستان معاش دو ماهه پرداخت کند و تاکنون ۳۵ میلیون کتاب درسی را در کشور توزیع کرده‌است؛ اما طالبان بارها گفته‌اند که ما نظام جدیدی در خصوص آموزش وضع خواهیم کرد.

این در حالی است که بسته‌شدن مکتب‌های دخترانه بالای صنف ششم یکی از نگران‌کننده‌ترین مسائل در افغانستان بوده که واکنش‌های ملی و جهانی را برانگیخته‌است.

در همین حال، هیدر بار؛ معاون مدیر بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر نیز در واکنش به طرح طالبان برای ایجاد هزاران مدرسه‌ دینی در همه ولایات و ولسوالی‌ها گفته‌است که حکومت طالبان نمی‌تواند با بازگشایی مکتب‌های دخترانه موافقت کرده و به یک تصمیم نهایی برسد؛ اما چطور ادعا می‌کند که به‌زودی می‌تواند پول دریافت کرده و بیش از چهار هزار مدرسه دینی ایجاد کند؟

مسدود ماندن مکاتب دخترانه در افغانستان بارها از سوی چهره ملی و بین الملی مورد انتقاد قرار گرفته است.

اخیرا حامد کرزی رییس جمهوری پیشین، نیز گفته است مردم اجازه نمی‌دهند که مکاتب دخترانه در کشور مسدود بماند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *