نگرانی سازمان ملل از ناپدیدشدن دو زن معترض در کابل

نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) درباره‌ ناپدیدشدن تمنا زریاب پریانی و پروانه ابراهیم‌خیل؛ دو زن معترض در کابل ابراز نگرانی کرده‌است.
دفتر سازمان ملل (یوناما) صبح امروز (شنبه، ۲ دلو) در توییتی نوشته‌است که این دو فعال زن شب چهارشنبه (۲۹ جدی) از خانه‌های‌شان ربوده شده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است که نیروهای طالبان شبانه بر خانه‌های زنان معترض در کابل هجوم برده و شماری از آن‌ها را بازداشت کرده‌اند.

ویدیویی از تمنا زریاب پریانی؛ یکی از معترضان زن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست ‌می‌شود که از هجوم طالبان به خانه‌اش فریاد می‌کشد.

او در این ویدیو می‌گوید که افراد طالبان پشت دروازه خانه‌اش آمده و به دنبال بازداشت او هستند.

طالبان اما این گزارش‌ها تکذیب می‌کنند و بازداشت زنان معترض را اتهام بی‌اساس می‌خوانند.

با این حال دفتر سازمان ملل از طالبان خواسته است تا اطلاعاتی در مورد محل نگهداری افراد ارایه کنند.

سازمان ملل بارها خواستار حمایت از زتان افغان شده است.

پس از وضع محدودیت‌های طالبان در برابر زنان، شماری از زنان پیوسته از سیاست‌های طالبان انتقاد کرده و دست به اعتراض زده‌اند.

این زنان خواستار رفع محدودیت و تامین حقوق‌شان شده‌اند.

پس از روی کارآمدن حکومت طالبان، بارها زنان نسبت به وضعیت حاکم در باره تحصیل و کار زنان اعتراض کرده اند.

مواردی که گاها به خشونت کشانیده شده است. حق کار، حق تحصیل و آنچه آزادی خوانده می‌شود از موارد اعتراضی زنان در کابل و ولایات کشور است.

دفتر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) می‌گوید که طالبان محدودیت‌های شدیدی را در زمینه کار و تحصیل و آموزش زنان و دختران افغان وضع کرده‌اند که این وضعیت، بحران اقتصادی در افغانستان را تشدید می‌کند.

این نهاد افزوده‌است که ممنوعیت استخدام زنان توسط طالبان باعث می‌شود ضربه بیشتری بر بحران اقتصادی افغانستان وارد شود و فقر نیز شده است.

اما طالبان دلیل شروع‌نشدن دانشگاه‌های دولتی را مشکل اقتصادی عنوان کرده و گفته‌اند که در سال آینده تحصیلی دانشگاه‌ها فعال خواهند شد

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *