مرگ ۲۷ پناهجو در دریای مانش

اتوپیا ۵۶، یکی از انجمن‌های مدافع حقوق پناهجویان در شهر کاله فرانسه علیه مقامات فرانسوی و بریتانیایی به دادگاهی در فرانسه شکایت کرد.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز،اتوپیا ۵۶، انجمنی است که از سال‌ها پیش در کاله و پاریس به وضعیت پناهجویان بدون اوراق هویت رسیدگی می کند.

این انجمن در طرح شکایت خود موضوع قتل عمد را مطرح کرده است.

به گفته این انجمن مقامات ساحلی بریتانیا و فرانسه با «سهل انگاری» نسبت به درخواست کمک پناهجویانی که در دریای مانش در حال غرق شدن بودند، عامل اصلی جان باختن ۲۷ پناهجو در ۲۶ نوامبر گذشته هستند.

این بالاترین آمار مرگ در دریای مانش است. در این قایق پناهجویانی از عراق، ایران، افغانستان و سومالی جانشان را از دست دادند.

سه متهم اصلی طرح شکایت اتوپیا۵۶ بخشدار شهر کاله و دو ريیس گارد ساحلی فرانسه و بریتانیا هستند.

اتوپیا۵۶ به اسناد و مدارکی دست پیدا کرده که نشان می‌دهند پناهجویان بارها از گارد ساحلی دو کشور درخواست کمک کرده اما هیچ جوابی نگرفته‌اند.

فرانسه از بریتانیا خواست برای جلوگیری از حوادث مانش مسیری قانونی برای مهاجرت ایجاد کند
تصاویر کمپ‌های موقت در دانکرک و کاله؛ حادثه مرگبار کانال مانش مهاجران را منصرف نکرده است
وضعیت ناگوار پناهجویانی که از کانال مانش خود را به بریتانیا می‌رسانند
محمد شیخ احمد، یکی از بازماندگان این سانحه دریایی است. او به خبرنگاران گفته است که قبل از ترک قایق بارها مسافران درخواست کمک از گارد ساحلی دو کشور کرده بودند.

او می‌گوید زمانی که با فرانسوی‌ها تماس می‌گرفتند به آنها می‌گفتند که با بریتانیایی‌ها تماس برقرار کنید و مقامات بریتانیا نیز از آنها می‌خواستند تا از فرانسوی‌ها کمک بگیرند.

محمد عیسی عمر، دومین بازمانده این قایق که اهل سومالی است، تمام سخنان محمد شیخ احمد را تایید کرد و به خبرنگاران گفت که بیش از ده ساعت در آب های سرد دریای مانش سرگردان بوده‌اند تا سرانجام قایق‌های ماهی‌گیری جان این دو نفر را نجات داده‌اند.

اتوپیا۵۶ در طرح شکایت خود تاکید کرده که این اولین بار نیست که گارد ساحلی دو کشور به درخواست کمک پناهجویان بی تفاوت بوده است. درست چهار روز پیش از این حادثه درخواست دیگری از سوی پناهجویان بی جواب مانده بود.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *