سرپرست وزارت صنعت و تجارت «طالبان» میگوید که افزایش قیمت مواد اولیه در بازارهای افغانستان مربوط به «امارت اسلامی» نمیشود.
او مدعی است که این مشکل ریشه منطقهای و جهانی دارد.نورالدین عزیزی؛ سرپرست وزارت تجارت طالبان، امروز یکشنبه، ۲۳ عقرب در یک نشست خبری با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه گفت: «افزایش قیمتهای گاز، نفت و آرد مربوط به امارت اسلامی نمیشود؛ بلکه ریشه جهانی و منطقهای دارد.»
او افزوده که افزایش ۲۵ درصدی قیمت گاز و نفت در بازار جهانی و همچنین خشکسالی در قزاقستان که باعث کاهش واردات آرد به افغانستان شد، دلیل اصلی افزایش قیمتها در بازار افغانستان است.
این مقام طالبان در نشست خبری امروزش همچنین درباره سفر اخیر هیأتی به اسلامآباد گفت که در راستای تسهیل تجارت توافقاتی با جانب پاکستانی صورت گرفته است.
به گفته او، این هیأت با مقامات پاکستانی روی استفاده از سیستم تیر (TIR) در نقل و انتقال کالاها، تلاشها برای توسعه اتصال منطقهای، آغاز مذاکرات اپتا ۲۰۲۱ و اجازه عبور و مرور موترهای باربری افغانستان به خاک پاکستان موافقت کردهاست.
نورالدین عزیزی افزود که لغو و کاهش تعرفه بر کالاهای مختلف افغانستان، لغو مالیات بر فروش کالاهای افغانی، طرح مکانیزم همکاری برای رفع چالشهای عبوری و هماهنگی و نظارت، توسعه سرمایهگذاری، برنامه و نشستهای دوامدار آموزشی و همچنین ترانزیت گاز و مواد نفتی آسیای میانه از طریق افغانستان به پاکستان از دیگر توافقات هیأت طالبان با جانب پاکستانی است.
وی گفت: «ما با پاکستان روی فعالشدن دوباره سیستم انتقالات مسافرین توسط خدمات بس، ظرفیتسازی و اعمار زیرساختها در گمرکات، تسهیلات سرمایهگذاری و صدور ویزای ۵ ساله برای تاجران افغانستان نیز توافق کردیم.»
آقای عزیزی همچنین گفت که پاکستان اجازه انتقال ۵۰ هزار تن گندم کمکی هند به افغانستان از طریق بندر واگه را دادهاست. او تاکید کرد که از «امروز میتوانیم» این گندم را به دست بیاوریم و به افغانستان انتقال بدهیم. پیشتر رسانههای هندی گزارش دادهبودند که پاکستان هفتهها است که به درخواست این کشور مبنی بر اجازه انتقال گندم کمکی به افغانستان پاسخ ندادهاست.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان اما در نشست امروز گفت که هیچ ممانعتی در قسمت انتقال ۵۰ هزار تُن گندم کمکشده هند به افغانستان از طریق بندر واگه، توسط پاکستان وجود ندارد.