ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی خارج می‌شود

نخست‌وزیر ارمنستان روز چهارشنبه اعلام کرد که کشورش قصد دارد از یک پیمان امنیتی متشکل از شش کشور شوروی سابق که رهبری آن را روسیه در دست دارد، خارج شود.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان به اعضای پارلمان این کشور گفت که دولت تصمیم خود را در این خصوص گرفته و زمان خروج از پیمان امنیت جمعی، سازمانی متشکل از روسیه، بلاروس و سه کشور قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان در کشورهای آسیای مرکزی را متعاقبا اعلام خواهد کرد.

به گزارش کابل۲۴ به نقل یورونیوز، ارمنستان پیش‌تر در بحبوحه شکاف و اختلافات رو به افزایش با روسیه، مشارکت در این پیمان امنیتی را به حالت تعلیق درآورده و در همین راستا، حضور در رزمایش‌های نظامی مشترک را لغو و نشست‌های سران سازمان پیمان امنیت جمعی را تحریم کرده بود.

آقای پاشینیان روز چهارشنبه در جلسه پرسش و پاسخ پارلمان برای اولین بار از خروج کامل کشورش از سازمان پیمان امنیت جمعی سخن به میان آورد و تصریح کرد که دولت متعاقبا در خصوص زمان انجام این اقدام و اعلام آن تصمیم خواهد گرفت؛ مقامات روسیه تاکنون در این خصوص اظهارنظری نکرده‌اند.

روابط ارمنستان با روسیه، حامی و متحد دیرینه‌ این کشور پس از آنکه آذربایجان ماه سپتامبر گذشته طی یک عملیات نظامی رعدآسا اقدام به تصرف کامل منطقه قره‌باغ کوهستانی کرد و به سه دهه حاکمیت جدایی‌خواهان ارمنی در این منطقه پایان داد، به شدت تیره و تار شد.

مقامات ارمنی نیروهای حافظ صلح روس را که پس از دور قبلی درگیری‌ها در سال ۲۰۲۰ در قره‌باغ مستقر شده بودند به بی‌تفاوتی و ناتوانی در توقف حملات آذربایجان متهم کردند.

مسکو که پایگاه نظامی در ارمنستان دارد، این اتهامات را رد کرد و مدعی شد که نیروهایش اختیار مداخله در این درگیری‌ها را نداشته‌اند.

از سوی دیگر، کرملین نیز اعلام کرد که از تلاش‌های پاشینیان برای تعمیق روابط ارمنستان با غرب و دور کردن این کشور از پیمان‌های تحت سلطه مسکو به شدت خشمگین است.

روسیه همچنین به ویژه از تصمیم ارمنستان برای پیوستن به دیوان کیفری بین‌المللی عصبانی است؛ این محکمه معتبر قضاییسال گذشته پوتین را به اتهام «جنایات جنگی» مرتبط با اقدامات ارتش روسیه در اوکراین تحت تعقیب قرار داد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *