جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در چارچوب گفتگوهای بینالمللی با محوریت تقویت تشکیلات خودگردان فلسطینی و چشمانداز آینده مدیریت غزه، با محمد مصطفی، نخست وزیر فلسطین دیدار و گفتگو کرد.
آقای بورل در حالی میزبان این مسئول فلسطینی بود که گفتگوها بر سر جایگزینی دولت حماس در غزه با تشکیلات خودگردان پس از پایان جنگ جاری در این بخش محاصره شده از اراضی فلسطینی چندی است توسط میانجیها و دیگر بازیگران بینالمللی این بحران در پیش گرفته شده است.
کابل ۲۴: رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا پیش از آغاز گفتگو با نخست وزیر فلسطین تاکید کرد که برای برقراری صلح در خاورمیانه به یک تشکیلات خودگردان فلسطینی «قوی» نیاز است.
مذاکرات بروکسل با حضور کمککنندگان مالی به تشکیلات فلسطینی در حالی انجام میشود که تلاشها برای یافتن راهی به منظور برقراری آتش بس در غزه و توافق بر سر آزادی گروگانهای اسرائیلی همچنان در بنبست قرار دارد.
جوزپ بورل روز یکشنبه در حاشیه این مذاکرات با مسئولان فلسطینی و نیز میانجیهای مصری دیدار و گفتگو کرد.
تلاشها برای تقویت جایگاه تشکیلات فلسطینی در حالی جریان دارد که سه کشور اروپایی اسپانیا، ایرلند و نروژ سهشنبه گذشته از تصمیم برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی خبر دادند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین با انتشار توییتی از ملاقات با سامح شکری، وزیر خارجه مصر در حاشیه نشست فوقالعاده وزرای کشورهای کمک کننده به تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد.
آقای بورل «وضعیت فاجعه بار در غزه، با توجه ویژه به حکم دیوان بین المللی دادگستری» و نیز «پیشبرد صلح پایدار بر اساس راه حل دو کشوری» را محور اصلی گفتگوهای خود با وزیر خارجه مصر اعلام کرد.
جوزپ بورل در جریان گفتگو با محمد مصطفی، نخست وزیر فلسطین یادآور شد: «یک تشکیلات خودگردان فلسطینی کارآمد به نفع اسرائیل نیز هست، زیرا برای برقراری صلح، به یک تشکیلات خودگردان قوی نیاز داریم.»
محمد مصطفی نیز نشست روز یکشنبه را «فرصتی بسیار مهم» برای تشکیلات خودگردان فلسطین به منظور طرح اولویتها و برنامههای خود قلمداد کرد.
وی تاکید کرد که «اولویت نخست»، حمایت از فلسطینیان در غزه، به ویژه از طریق برقراری آتش بس و سپس «بازسازی نهادهای تشکیلات خودگردان» در آن سرزمین است که حماس کنترل آن را در سال ۲۰۰۷ در دست گرفت.
نشست بروکسل که بر کمکهای بینالمللی متمرکز بود، به ریاست وزیر امور خارجه نروژ که کشورش نقش کلیدی در توافقنامه صلح ۱۹۹۳ اسلو داشت، برگزار شد.