فرانسه امامان جماعت آموزش دیده در کشورهای دیگر را نخواهد پذیرفت

ژرالد دارمنن، وزیر داخله فرانسه در نامه‌ای اعلام کرد که پاریس از اول ژانویه دیگر پذیرای امامان جماعت و مبلغان اسلامی جدید که در دیگر کشورها آموزش دیده‌اند، نخواهد بود.

هدف از این دستورالعمل که پیش‌تر تصویب و از اول سال جاری میلادی به اجرا گذاشته شد تلاش برای کاهش «نفوذ خارجی» بر اسلام و مسلمانان در فرانسه عنوان شده است.

به گزارش کابل‌۲۴ به نقل از یورونیوز؛ این نامه از سوی ژرالد دارمنن برای چند کشور عمده تربیت‌ و اعزام کننده مبلغ اسلامی و امام جماعت به فرانسه از جمله ترکیه، مراکش و الجزایر فرستاده شده است.

در نامه آقای دارمنن همچنین آمده است که امامان و مبلغان اسلامی اعزامی از دیگر کشورها که هنوز در فرانسه حضور دارند، از اول اپریل ۲۰۲۴ به بعد دیگر مشمول وضعیتی که در حال حاضر از آن برخورداند، نخواهند بود.

آنها در عوض باید وضعیت خود را تغییر دهند؛ در همین راستا قرار است چارچوب خاصی تعیین شود تا انجمن‌های اداره کننده مکان‌های انجام عبادت بتوانند امامان جماعت و مبلغان را به صورت مستقیم جذب و خود مسئولیت پرداخت دستمزد به آنها را برعهده گیرند.

این اقدام با هدف جلوگیری از فعالیت تبلیغی امامان خارجی در فرانسه صورت نمی‌گیرد بلکه تضمینی برای تحقق این خواسته است که هیچ یک از امامان و واعظان از دولتی خارجی که کارمند یا کارگزارآن هستند، حقوق دریافت نکنند.

از سوی دیگر، ورود امامان، قاریان و خطیبان به فرانسه در ماه رمضان که معمولا این کشور هر سال در روزهای این ماه مقدس برای مسلمانان، میزبان حدود ۳۰۰ نفر از آنها است با این دستورالعمل به قوت خود باقی خواهد بود.

هدف از این اقدام تضمین این است که هیچ امامی توسط دولت خارجی که او کارمند دولتی یا مقام دولتی است، حقوق دریافت نمی‌کند.

«مبارزه با تاثیر خارجی و افراط‌گرایی»

امانوئل ماکرون اوایل سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که دولتش قصد دارد به فعالیت حدود صدها امام و مبلغ اسلامی اعزامی از کشورهای مختلف از جمله الجزایر، ترکیه و مراکش پایان دهد و در عین حال زمینه افزایش شمار امامان آموزش دیده در فرانسه را فراهم کند.

آقای ماکرون در همین راستا گفته بود که چنین رویکردی برای مبارزه با «تأثیرات خارجی» بر اسلام در فرانسه، از جمله مقابله با «تجزیه طلبی اسلامی» در پیش گرفته خواهد شد.

فرانسه بدین ترتیب تلاش کرد تا نهادی موسوم به «شورای مشورتی مسلمانان» را که به اعتقاد دولت آقای ماکرون «تحت نفوذ خارجی» است، کنار بگذارد و در عوض برای سازماندهی بهتر مراسم و رویدادهای عبادی و مذهبی مختص مسلمانان، مجمع اسلام در فرانسه را در فبروری ۲۰۲۲ راه اندازی کند.

دولت فرانسه در پی آن است که جمعیت مسلمان ساکن در این کشور از سوی امامانی تربیت شده و آموزش دیده در داخل مورد موعظه و خطابه قرار گیرند تا بدین ترتیب جلوی گرایش به سمت افراط‌گرایی اسلامی گرفته شود.

به همین منظور، در نامه ژرالد دارمنن بر لزوم «نسبت فزایند» امامانی که «حداقل تا حدی در فرانسه آموزش دیده باشند» تأکید شده است.

این امر مستلزم توسعه امکانات موجود برای آموزش بیشتر امامان و مبلغان در داخل فرانسه است؛ دولت بر لزوم همسویی چنین دوره‌هایی با «قوانین و اصول جمهوری» فرانسه تاکید دارد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *