مهاجران غیرقانونی در ایتالیا در آستانه انتقال به آلبانی قرار دارند

مهاجران غیرقانونی که حین تلاش برای رسیدن به خاک ایتالیا از دریا نجات می‌یابند، احتمالا از ماه آینده، در حین رسیدگی به درخواست‌ پناهندگی‌شان به آلبانی منتقل خواهند شد. آلبانی طبق توافقی بحث‌برانگیز متعهد شده که میزبان هزاران پناهجو باشد که قصد دارند از راه دریا خود را به ایتالیا برسانند.
کابل۲۴: جورجا ملونی، نخست وزیر ایتالیا در جریان سفر به آلبانی در ماه ژوئن گفت که دو مرکز طراحی شده برای اسکان پناهجویان تا اول ماه اوت آماده میزبانی از هزار پناهجو خواهند بود.

با این حال با نزدیک شدن به این تاریخ همچنان ساخت و ساز این مراکز به اتمام نرسیده است و احتمالا یکی از این اماکن تا آن زمان آماده نخواهد شد. ایتالیا و آلبانی به زمان دقیق انتقال اولین گروه از مهاجران به این مراکز اشاره نکرده‌اند ولی به نظر می‌رسد که با تکمیل نخستین مرکز اعزام آغاز خواهد شد.

این قرارداد پنج ساله که در نوامبر گذشته توسط جورجا ملونی، نخست وزیر ایتالیا و ادی راما همتای آلبانیایی او، امضا شد، امکان اسکان ۳ هزار پناهجویی را که توسط گارد ساحلی ایتالیا در آب‌های بین‌المللی نجات می‌یابند، فراهم می‌کند. این مهاجران ابتدا در کشتی‌هایی که آنها را نجات می‌دهد غربالگری می‌شوند و سپس برای بررسی پرونده‌یشان به آلبانی فرستاده می‌شوند.

فابریزیو بوچی، سفیر ایتالیا در آلبانی، به آسوشیتدپرس گفت که این مراکز فقط مردان بزرگسال را در خود جای خواهند داد. افرادی که آسیب پذیر به نظر می‌رسند، مانند زنان، کودکان، سالمندان و کسانی که بیمار یا قربانی شکنجه هستند در ایتالیا اسکان داده خواهند شد. او همچنین تاکید کرد که خانواده‌ها از هم جدا نخواهند شد.

افرادی که به آلبانی اعزام می‌شوند، طبق قوانین بین‌المللی و اتحادیه اروپا، می‌توانند در آنجا درخواست پناهندگی خود به ایتالیا را ثبت کنند، اما رفت و آمد آنها به داخل و خارج مراکز پناهندگی در آلبانی محدود خواهد بود.

با توجه به این که رسیدگی به هر درخواست حدود یک ماه طول خواهد کشید، تعداد افرادی که به آلبانی فرستاده می‌شوند، می‌تواند به ۳هزار و ۶۰۰ نفر در سال برسد.

به گفته مقام‌های ایتالیایی کسانی که درخواست پناهندگیشان رد می‌شود، از آلبانی اخراج خواهند شد.

این توافق توسط شماری از گروه‌های حقوق بشری، مورد انتقاد قرار گرفته است.

کمیتهٔ بین‌المللی نجات (آی‌آر‌سی) در ۲۳ جولای گفت: «کمیته نجات بین‌المللی، خطرات مرتبط با این طرح را قابل توجه می‌داند و از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن می‌خواهد که از این مدل خطرناک به عنوان طرحی برای رویکردهای خود در قبال پناهندگی و مهاجرت استفاده نکنند.»

آنها همچنین در بیانیه خود این توافقنامه را «پرهزینه، بی‌رحمانه و معکوس» توصیف کرده بود.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *