پاکستان با آزادسازی اموال تاجران افغانستان موافقت کرد

به ادامه مسدودیت هزاران کانتینر اموال تاجران افغان در بندر کراچی‌ پاکستان، سفارت افغانستان در اسلام‌آباد گفته است که بر سر رفع انسداد این اموال به توافق دست یافته است.

به گزارش کابل۲۴؛ این سفارت پنج‌شنبه‌شب، ۲۵ عقرب، در صفحه ایکس نوشته که در دیدار میان هیأت‌های تجاری پاکستان و طالبان، طرف مقابل برای رفع انسداد کانتینرهای حامل اموال تاجران افغان در‌ بندر کراچی توافق کرده‌اند‌.

این توافق در دیدار نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت  و هیأت پاکستانی به‌شمول وزیر امور خارجه و تجارت آن کشور به دست آمده‌است.

با اجرایی شدن این‌ توافقنامه قرار است بیش از سه هزار کانتینر اموال تاجران افغان که شمارشان حتی از یک‌ سال به این‌سو‌ از سوی‌ پاکستان‌ متوقف شده‌اند، آزاد شوند.

با مسدودیت این اموال و وضع تعرفه‌های گمرکی و‌ مالیات بر آن، تاجران افغان میلیون‌ها دالر ضرر کرده‌اند.

پس از شکایت‌های مکرر تاجران افغان از این‌ موضوع، هیأتی به ریاست نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان به پاکستان فرستادند.

گفتنی است که این‌‌ موضوع از روز سه‌شنبه، ۲۳ عقرب، به این‌سو محور‌ گفت‌وگوهای عزیزی و جیلانی عباس، وزیر امور خارجه پاکستان و‌‌ وزیر تجارت این کشور بود.

با این‌ وصف، پاکستان و‌ وزارت صنعت و تجارت افغانستان هنوز در مورد این توافق چیزی‌ نگفته‌اند.

پیش از این زلمی خلیلزاد نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان خواستار بررسی گزارش‌های مبنی ضبط اموال مهاجران افغان در پاکستان شده بود.

زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان از نهادهای بین‌المللی خواسته تا گزارش‌های مبنی بر مصادره اموال مهاجران و پناهجویان افغان که از پاکستان اخراج می‌شوند را بررسی کنند.

پس از نشر گزارش‌ها مبنی بر مصادره اموال مهاجران افغان حین اخراج از پاکستان، زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، روز دوشنبه، ۱۵ عقرب گفت که نهادهای بین‌المللی گزارش‌های مصادره اموال این مهاجران را بررسی کنند.

او همچنین گفت که اخراج شدگان به کمک‌های اضطراری نیاز دارند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *