پیشنهاد چند عضو کنگره امریکا: طالبان را به رسمیت‌ نشناسید

جان کرتس؛ عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده می‌گوید که لایحه جدیدی از سوی برخی اعضای مجلس نمایندگان به کنگره پیشنهاد شده که مانع به رسمیت‌شناختن طالبان و برقراری ارتباط میان طالبان و دولت امریکا خواهد شد.
این عضو مجلس نمایندگان امریکا از وضعیت حقوق بشری در افغانستان زیر تسلط طالبان ابراز نگرانی کرده و گفته‌است که افغانان به ویژه زنان در وضعیت ناگواری قرار دارند و ایالات متحده نگران از دست‌دادن دستاورده‌های ۲۰ ساله‌ زنان و بقیه مردم افغانستان است.

کرتس دلیل پیشنهاد چنین لایحه‌ای به گنگره امریکا را «کودتای بزرگ طالبان» عنوان کرده و در گفتگو با صدای امریکا گفته‌است: «گروه طالبان یک سلسله تخطی‌های بزرگ حقوق بشری را انجام داده‌اند که مانع به رسمیت‌شناختن حکومت‌شان شده و از نشستن در کنار رهبران جهان محروم‌شان می‌کند.»

او همچنین گفته‌است که امریکا با خروج از افغانستان تاثیرگذاری خود بر طالبان را از دست داده‌، از این رو به رسمیت‌نشناختن این گروه تنها اهرم فشار است که به گفته او طالبان برای به دست آوردن این هدف تلاش زیادی دارند.

جو بایدن؛ رییس جمهوری امریکا اما همواره از تصمیم‌اش مبنی بر خروج از افغانستان دفاع کرده‌است.

رییس جمهور امریکا هفته گذشته در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت:« قدرت نظامی امریکا نباید به حیث ابراز مرجع نخست و نهایی باشد و نباید به مثابه پاسخ به هر مشکلی در سراسر جهان استفاده شود.»

همزمان، سرگئی لاوروف؛ وزیر خارجه روسیه می‌گوید که به رسمیت‌شناختن حکومت طالبان در دستور کار مسکو نیست.

او که در نیویارک به سر می‌برد در یک نشست خبری گفته‌است که روسیه تاکنون گامی برای به رسمیت‌شناختن طالبان برنداشته‌است.

سرگئی لاوروف گفت که حکومت سرپرست طالبان از منظر اعتقادی- قومی و سیاسی بیان‌گر حکومت فراگیر در افغانستان نیست.

با این حال، وزیر خارجه روسیه، رهبران طالبان را به «رفتارهای متمدنانه» ترغیب کرد.

وزیر خارجه روسیه در ادامه اظهاراتش عنوان کرد که نباید به افراط‌گرایی و تروریزم اجازه نفوذ به کشورهای همسایه را داد که این موضوع به طالبان بستگی دارد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *