مدیرکل اموراتباع و مهاجرین خارجی تهران از ثبت نام کودکان مهاجر فاقد مدرک در مکاتب ایران خبر داده و میگوید که والدین به همراه مدارک مربوط به هویت فرزند، برای گرفتن کد یکتا به دفاتر کفالت مراجعه کنند و سپس در سیستم سهما ثبت نام نمایند
کابل ۲۴: در حالی که روند پیش ثبت نام مکاتب ایران برای کودکان مهاجر در سيستم سهما به مدت یک ماه دیگر تمدید شده، احسان حیدری، مدیرکل اموراتباع و مهاجرین خارجی تهران از فراهم شدن شرایط ثبت نام در مکاتب برای کودکان مهاجر بدون مدرک اقامتی معتبر، در صورتی که والدین آنها دارای مدرک اقامتی معتبر هستند، خبر داد و گفت: در بحث دانشآموزی، افرادی که پدر و مادر مدرک اقامتی معتبر دارند، اما فرزند به هر علتی ندارد، میتواند با مراجعه به دفاتر کفالت کد یکتا بگیرد و در سیستم سهما ثبتنام کند.
وی افزود: کودکانی که پدر مدرک اقامتی داشته، اما مادر ندارد نیز میتوانند با مراجعه به دفاتر کفالت کد یکتا دریافت کنند.
به گفته آقای حیدری، به کودکانی که مادر ایرانی و پدر غیرایرانی دارند هم کد یکتا داده میشود.
وی افزود: افراد اتباع غیرافغانستانی هم که کد یکتا ندارند و به صورت مجاز در داخل ایران حضور دارند، میتوانند برای دریافت کد یکتا به دفاتر کفالت مراجعه کنند.
این مقام اتباع و مهاجرین خارجی در تهران خاطرنشان کرد که برگه سرشماری جزو مدارک معتبر محسوب میشود.
آقای حیدری خاطرنشان کرد که روند پیش ثبت نام کودکان مهاجر در مکاتب ایران ادامه دارد و افرادی که کد یکتا میگیرند، یا کد یکتا دارند، میبایست برای پیش ثبت نام به سایت سهما و سپس به مکاب و آموزش و پرورش مراجعه کنند و ثبت نام نهایی انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال دیگر، در مورد ظرفیت پذیرش مکاتب تهران در شرایطی که این ولایت بزرگترین ولایت مهاجرپذیر ایران است، خاطرنشان کرد: ما با توجه به جمعیت بالای اتباع و مهاجرین در تهران، ممکن است برخی سیاستها را در مورد تقسیم این تعداد دانش آموز مهاجر اعمال کنیم. بعضی از شهرستانها تعداد اتباع بالایی دارد و ناگزیر هستیم آنها را به شهر یا شهرستانهای اطراف و یا مکاتب همجوار تقسیم کنیم.
این خبر در منتشر میشود که در چند هفته اخیر موج شدید مهاجر ستیزی در ایران علیه مهاجرین افغان به راه افتاده است.
ویدئوهای که به خبرگزاری کابل۲۴ رسیده نشان میدهد که در منطقه ۱۵ تهران و برخی مناطق دیگر مهاجران افغان حتی از ترس اینکه مورد بازداشت و لت و کوب قرار نگیرند ا خانههای شان خارج نمیشوند.