حافظه تان را بااین کار نجات دهید

تحقیقات اخیر نشان داده است پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری می‌توانند به بهبودی عملکرد حافظه کمک کنند.

کسانی که با بایسکل به محل کار می‌روند یا روز خود را با پیاده‌روی تند آغاز می‌کنند به خوبی از مزایای این ورزش‌های آسان آگاه هستند.

به گزارش کابل ۲۴؛ به نقل از گاردین، اکنون دانشمندان بر این باورند که فعالیت بدنی تنها برای بهبود روز آینده مناسب نیست بلکه می‌تواند به بهتر شدن حافظه و سایر عملکرد‌های شناختی نیز کمک کند. مطالعه‌ای جدید در دانشگاه کالج لندن نشان داده است که ۳۰ دقیقه فعالیت متوسط تا شدید و حداقل ۶ ساعت خواب در شب می‌تواند به بهبود عملکرد شناختی در طول روز بعد کمک کند.

دکتر میکائلا بلومبرگ، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «فعالیت بدنی برای مغز شما مفید است و خواب خوب به آن کمک می‌کند.» محققان همچنین یادآوری کردند پیش از این فعالیت بدنی با بهبود کوتاه مدت در عملکرد شناختی و کاهش خطر زوال عقل مرتبط بوده است و این کشفی کاملاً جدید نیست.

بلومبرگ اشاره کرد بسیاری از مطالعاتی که در مورد تأثیرات کوتاه‌مدت بررسی انجام می‌شوند، مبتنی بر آزمایشگاه بوده‌اند و در درجه اول پاسخ‌ها را در مقیاس زمانی از دقیقه تا ساعت دنبال می‌کنند.

این مطالعات نشان داده‌اند فعالیت بدنی می‌تواند به افزایش جریان خون به مغز و تحریک مواد شیمیایی معروف به انتقال دهنده‌های عصبی کمک کند.

اکنون محققان تاثیر کوتاه‌مدت فعالیت بدنی در زندگی واقعی را بررسی کرده‌اند و نه تنها فوایدی برای مغز پیدا کرده‌اند، بلکه نتایج آنها نشان می‌دهد این فواید بیشتر از حد انتظار دوام می‌آورند.

بلومبرگ و همکارانش در مجله بین المللی تغذیه رفتاری و فعالیت بدنی نوشتند که چگونه از ۷۶ بزرگسال ۵۰ تا ۸۳ ساله که اختلال شناختی یا زوال عقل نداشتند، خواسته شد تا برای ردیابی فعالیت بدنی و خوابشان به مدت هشت روز از یک شتاب سنج استفاده کنند.

در طی این پژوهش، هر روز به شرکت‌کنندگان آزمون‌های شناختی آنلاین ساده‌ای داده می‌شد تا میزان توجه، قدرت حافظه و سرعت پردازش مغز آنها را در مورد بررسی قرار دهند. نتایج این گروه از محققان نشان داده است هر ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در روز با افزایش ۲ تا ۵ درصدی در نمرات اپیزودیک و حافظه کاری در روز بعد مطابقت دارد.

بلومبرگ فعالیت پژوهشی بعدی خود را انجام همین آزمایش در افرادی که دچار اختلالات شناختی مغز هستند معرفی کرده است تا بتواند به طور قاطع این بهبود در فعالیت‌های مغز را به ورزش کردن مرتبط کند. او توضیح داد: «فرضیه ما برای افرادی است که دچار اختلالات شناختی خفیف هستند بسیار مفید خواهد بود، زیرا افزایشی بسیار جزئی در عملکرد شناختی به صورت روزانه می‌تواند تفاوت بزرگی در زندگی فرد ایجاد کند.» این تیم همچنین دریافتند هر ۳۰ دقیقه بی‌تحرک ماندن با افت کمی در نمرات فعالیت‌های مختلف شناختی و حافظه در روز بعد مرتبط است.

اگرچه بلومبرگ گفت چگونگی زمانی که بی‌تحرک سپری می‌شود می‌تواند مهم باشد. کسانی که کتر از ۶ ساعت در شب می‌خوابند بیشتر دچار این مشکل هستند.

با این حال، این مطالعه دارای محدودیت‌هایی است، از جمله اینکه شرکت‌کنندگان دارای سطح تحصیلات بالا، سلامت عالی و سطح بالایی از فعالیت بدنی روزانه بودند. بلومبرگ افزود دقیقاً مشخص نیست که چه چیزی باعث تأثیر ورزش بر بهبود حافظه در روز بعد می‌شود؛ زیرا تصور می‌شود فواید انتقال دهنده‌های عصبی تنها چند ساعت طول بکشد.

او همچنین اشاره کرد که مکانیسم‌های مختلفی ممکن است پشت فواید طولانی مدت ورزش برای مغز باشد. این مطالعه با تمرکز بر محافظت از مغز ما با افزایش سن ارتباط دارد. بلومبرگ می‌گوید: همه ما با افزایش سن دچار زوال شناختی می‌شویم، این بخشی طبیعی از پیری است؛ بنابراین این گروه سنی است که ما پژوهشمان را با آن آغاز کردیم: کار‌های کوچکی که می‌توانیم روزانه برای بهبود عملکرد شناختی، استقلال و مشارکت اجتماعی خود انجام دهیم چیستند؟

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *