مرگ خودخواسته یک زن در “کپسول خودکشی” چندین نفر در سوئیس بازداشت شدند

این دستگاه شبیه تابوت که مقامات سوئیسی کاربرد آن را مغایر با قوانین این کشور می‌دانند، به فرد امکان می‌دهد که بدون کمک پزشکی خودکشی کند.

کابل ۲۴: این زن که ۶۴ ساله و اهل منطقه غرب میانه امریکا بود، روز دوشنبه ۲۳ سپتامبر (۲ میزان) حوالی ساعت ۴ عصر به وقت محلی، در جنگلی در ولایت شاف‌هاوزن واقع در شمال سوئیس و در نزدیکی مرز آلمان، با مرگ ناشی از کمبود اکسیژن و استنشاق نیتروژن در این دستگاه به زندگی‌اش خاتمه داد.

این مطلب را انجمن «آخرین جان‌پناه» که از کاربرد این دستگاه حمایت می‌کند، پس از انتشار خبر دستگیری‌ها توسط پولیس در روز سه‌شنبه، در بیانیه‌ای اعلام کرد.

در سوئیس خودکشی به روش «به‌مرگی» با کمک پزشکی تحت شرایط بسیار خاص و دقیق ممکن است، اما این دستگاه که طرفدارانش آن را «کپسول تابوتی» می‌نامند و ظاهری فوتوریستی (آینده‌گر) دارد، از زمانی که روزنامه زونتاگ در اوایل جولای نوشت که ممکن است برای اولین بار در خاک سوئیس استفاده شود، سر و صدای زیادی به پا کرده‌است.

فلوریان ویلت، رئیس مشترک انجمن «آخرین جان‌پناه» که گفته می‌شود تنها فرد حاضر در لحظه مرگ زن آمریکایی بوده، آن لحظه را «آرام، سریع و با وقار» توصیف کرده است. به گفته این انجمن، این حادثه «زیر درخت‌ها» و در یک جنگلی خصوصی رخ داده است.

بر اساس اطلاعات انجمن، این زن «سالیان درازی بود که از مشکلات شدید مربوط به نقص ایمنی رنج می‌برد».

به گزارش رسانه‌های سوئیس، این نخستین بار است که از این کپسول استفاده می‌شود.

دادستان کانتون شاف‌هاوزن اعلام کرده است که علیه چندین نفر به اتهام تحریک و کمک به خودکشی تحقیقات کیفری آغاز شده و شماری از افراد نیز بازداشت شده‌اند.

دادستانی روز دوشنبه از طریق یک دفتر وکالت مطلع شد که «یک خودکشی با استفاده از کپسول تابوتی در یک کلبه جنگلی در مریش‌هاوزن رخ داده است». پلیس می‌گوید که «کپسول خودکشی توقیف شده و جسد فرد فوت شده برای کالبد شکافی (به مکان مربوطه) منتقل شده است».

روزنامه هلندی فولکس‌کرانت نیز اعلام کرد که یکی از عکاسانش در ارتباط با این پرونده به دست پولیس شاف‌هاوزن دستگیر شده است.

«قانونی نیست»

این کپسول جنجالی را فیلیپ نیچکه، پزشک استرالیایی که به خاطر مواضع جنجالی‌اش در مورد پایان زندگی معروف شده، اختراع کرده است. این کپسول شبیه به یک کابین کوچک بنفش است که بر روی چرخ قرار گرفته تا به راحتی قابل حمل باشد.

فردی که قصد پایان دادن به زندگی خود را دارد باید در داخل آن دراز بکشد و به چند پرسش پاسخ دهد تا تأیید کند که از آنچه انجام می‌دهد آگاه است، سپس دکمه‌ای را فشار می‌دهد که نیتروژن آزاد می‌کند.

طبق گفته انجمن «آخرین جان‌پناه»، سپس فرد پس از چند بار نفس کشیدن، بی‌هوش شده و بعد از چند دقیقه می‌میرد.

این دستگاه پرسش‌های اخلاقی مهمی به همراه داشته و همچنین پرسش‌های حقوقی بسیاری در مورد قانونی بودن آن در سوئیس مطرح شده‌است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *