ادای سوگند ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه در مراسمی در کرملین سوگند یاد و رسما کار خود را برای دوره جدید ریاست جمهوری آغاز کرد.

پوتین در این مراسم که از سوی ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی تحریم شده بود اعلام کرد که برای انجام مذاکرات هسته‌ای با غرب آمادگی دارد. او که از سال ۱۹۹۹ در این کشور قدرت را در دست دارد در تمام این سالها یا رئيس جمهور بوده و یا نخست وزیر.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز، پوتین ۷۱ ساله به شکل کاملی بر روندهای سیاسی در این کشور تسلط دارد و جنگی که بیش از دو سال قبل به راه انداخته ضمن ویرانی کشور همسایه یعنی اوکراین هزینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای را هم به ملت روسیه تحمیل کرده است.

مرد اول کرملین پس از ادای سوگند در سخنانی خطاب به نخبگان سیاسی روسیه گفت که قرار نیست کرملین گفتگو با غرب را تعطیل کند اما تعاملات میان طرفین باید در شرایط برابر صورت گیرد.

او همچنین در ادامه اضافه کرد که آمادگی دارد در مورد ثبات راهبردی هسته‌ای با طرف غربی گفتگو کند البته اگر به گفته رئيس جمهور روسیه این اتفاق در شرایط تساوی دنبال شود.

او که در ماه مارچ در یک انتخابات «غیررقابتی و کاملا کنترل شده» به پیروزی رسید در ادامه گفت: «ما مردمی متحد و بزرگ هستیم و با هم بر همه موانع غلبه خواهیم کرد، ما با یکدیگر پیروز خواهیم شد و به تمام چیزهایی که برنامه‌ریزی کرده‌ایم دست خواهیم یافت.»

امریکا که انتخابات ریاست جمهوری روسیه را «آزاد و منصفانه» ندانسته بود از حضور در مراسم تحلیف روز سه‌شنبه خودداری کرد و نماینده‌ای را برای این مراسم نفرستاد. بریتانیا، کانادا و برخی کشورهای اتحادیه اروپا نیز تصمیم به تحریم ادای سوگند پوتین گرفتند، اما انتظار می‌رفت برخ از این کشورها و در راس آن‌ها فرانسه در سطح سفیر، دراین مراسم شرکت کند.

مقام‌های اوکراینی هم پوتین را یک دیکتاتور خطاب کردند که روسیه را به یک کشور متجاوز تبدیل کرده و می‌خواهد به صورت مادام‌العمر در قدرت باقی بماند.

طرفداران پوتین بر مسئله ثبات داخلی در روسیه به عنوان یکی از دست‌آوردهای چشمگیر حکومت او تاکید دارند، اتفاقی که در سالهای پایانی حکومت اتحاد جماهیر شوروی و سالهای پیش از به قدرت رسیدن پوتین در فدراسیون روسیه دیده نمی‌شد.

تنش‌های هسته‌ای

روابط روسیه با ایالات متحده و متحدانش از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲، زمانی که جهان در آستانه جنگ هسته‌ای قرار گرفت، در پایین ترین سطح خود قرار دارد.

غرب به اوکراین توپخانه، تانک و موشک‌های دوربرد ارائه کرده، اما نیروهای ناتو مستقیما به درگیری‌ها نپیوسته‌اند، چیزی که هم پوتین و هم جو بایدن هشدار داده‌اند که می‌تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.

روسیه با تاکید بر افزایش تنش‌های هسته‌ای، روز دوشنبه اعلام کرد که پس از تهدیدات فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده، استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را به عنوان بخشی از یک رزمایش نظامی تمرین خواهد کرد.

وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص اعلام کرد: «امیدواریم که این رویداد باعث خنک شدن «کله داغ» در پایتخت‌های غربی شود.»

یکی از موضوعاتی که بسیاری منتظرند سرنوشت آن در دوره جدید پوتین مشخص شود وضعیت آخرین معاده باقی‌مانده میان روسیه و ایالات متحده بر سر کلاهک‌های هسته‌ای است. قراردادی که در سال ۲۰۲۶ منقضی می‌شود و بسیاری نگرانند پایان یافتن آن احتمال درگیری‌های هسته‌ای در جهان را شدت بخشد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *