نامزد هوادار استقلال تایوان پیروز انتخابات شد

رای دهندگان تایوانی روز شنبه «لای چینگْ‌ تِه / Lai Ching-te » نامزد «حزب دموکراتیک ترقی‌خواه» را به عنوان رئیس جمهوری انتخاب کردند. انتخاب آقای «لای» نوعی دست رد به فشارهای وارده از سوی چین محسوب می‌شود. لای متعهد شد توامان که در مقابل پکن خواهد ایستاد، به دنبال گفتگو با آن نیز باشد.

ویلیام لای چینگ ته، نامزد حزب دموکراتیک مترقی، روز شنبه (۲۳ جدی) با کسب اکثریت آرا به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید تایوان انتخاب شد.

حزب او که در دو دوره گذشته نیز مقام ریاست‌جمهوری را در اختیار داشته است، مخالف اصلی حاکمیت چین بر تایوان است.

به گزارش کابل‌۲۴؛ انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی تایوان روز شنبه در سراسر این کشور برگزار شد.

بر اساس گزارش‌ها، انتخابات دور جدید ریاست‌جمهوری با مشارکت پررنگ نزدیک به ۷۰ درصدی تایوانی‌ها همراه بود.

کاندیداهای دو حزب رقیب یعنی مردم و کومینتانگ با پذیرش شکست در انتخابات، به لای تبریک گفتند.

او حدود ۴۰ درصد آرای ریخته شده به صندوق‌ها را کسب کرده است.

پس از لای، رقیب اصلی‌اش هو یویی از حزب ملی‌گرایان با ۳۳/۴ درصد آرا در جایگاه دوم است.

کو ون جه از حزب مردم در رتبه سوم قرار دارد.

حزب متبوع آقای لای، هرگونه ادعاهای سرزمینی چین را رد می‌کند و قائل به وجود هویت جداگانه برای تایوان است و از آن نیز دفاع می‌کند.

این حزب به دنبال کسب سومین دوره ریاست جمهوری برای یک دوره چهار ساله دیگر بود، امری که در سیستم انتخاباتی فعلی تایوان بی‌سابقه است.

چین تا پیش از روز برگزاری انتخابات، آقای لای را به عنوان یک جدایی‌طلب خطرناک تقبیح می‌کرد و از مردم تایوان خواست تا انتخاب درستی داشته باشند و در عین حال نسبت به «عواقب شدید خط استقلال‌‌طلبی حزب دموکراتیک ترقی‌خواه تایوان» هم هشدار می‌داد.

پکن بارها درخواست‌های آقای لای برای مذاکره را رد کرده است

حزب دموکرات مترقی تایوان که در حال حاضر قدرت را در تایوان به دست دارد، بر جدایی این شبه‌جزیره از چین تاکید دارد و ادعای بیجینگ را که تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند، رد کرده است

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *