درخواست دو میلیون دالری یونیسف برای نجات کودکان افغان

یونیسف،صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل گفته‌است که برای جلوگیری از فروپاشی نظامی صحی افغانستان و فراهم‌سازی خدمات حیاتی برای کودکان و خانواده‌های افغان به دو میلیارد دالر ضرورت دارد. به گفته این نهاد، با این پول نیازمندی‌ فوری بیش از ۲۴ میلیون نفر که نصف آن کودکان‌اند، رفع خواهد شد.یونیسف روز سه شنبه (۱۶ قوس) در بیانیه‌ای گفت که وضعیت بشری در افغانستان رو به وخامت است.

الیس اکونگا؛ نماینده یونیسف در افغانستان  گفته‌است: “زمستان آغاز شده است و بدون پول اضافی، یونیسف و شرکای آن قادر نخواهند بود تا به کودکان و خانواده‌های نیازمند کمک رسانی کنن. میلیون‌ها کودک افغان در معرض خطر قحطی و مرگ قرار دارند.”

یونیسف تخمین زده‌است که نصف کودکان زیر سن پنج سال در افغانستان تا سال ۲۰۲۲ به دلیل بحران غذایی به سوتغذیه حاد مبتلا خواهند شد.

افزون بر این شیوع بیماری‌های کشنده خطر دیگری است که به گفته یونیسف کودکان افغان را تهدید می‌کند. بر اساس آمار این اداره در سال ۲۰۲۱ بیش از ۶۰ هزار واقعه سرخکان در افغانستان ثبت شده است.

یونیسف گفته‌است که این اداره در صورت دریافت دو میلیارد دالر خدمات حیاتی را برای کودکان افغان فراهم کرده و تداوم ارایه خدمات اساسی چون صحت و آموزش را برای آنان تضمین خواهد کرد.

خانم اکونگا کشورهای کمک‌کننده را ترغیب کرده‌است که به درخواست بشردوستانه یونیسف پاسخ مثبت گفته و از کودکان افغان حمایت کنند.

او گفته‌است: “ما باید حس مشترک بشری خود را به یاد آورده و برای زنده نگهداشتن کودکان، تغذیۀ درست، تامین مصوونیت و زمینۀ آموزش آنان هرکاری را انجام دهیم.

این در حالیست که هزاران کودک کار در افغانستان در شرایط اسفناکی بسر می‌برند.

نبود پوشاک،  سرپناه و مکان امن در مواردی باعث می‌شود تا اینها مورد سو استفاده قرار گیرند.

طفل‌های کار در افغانستان تحت حمایت هیچ نهاد و سازمانی نیستند و به دلایلی مشکلات اقتصادی دست به‌کارهای سخت می‌زنند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *