ذبیح‌الله مجاهد برای سازمان ملل متحد شرط گذاشت

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست، پس از بازگشت از سومین نشست دوحه روز (چهارشنبه، ۱۳ سرطان) در یک نشست خبری در کابل، گفت که امارت اسلامی به کنوانسیون‌ها و موافقت‌نامه‌‌های جهانی زمانی متعهد خواهد بود که حکومت کنونی در افغانستان از سوی سازمان ملل متحد پذیرفته شود.

کابل ۲۴: او می‌افزاید: «کنوانسیون‌ها و توافق‌های جهان را وقتی ما پابند می‌شویم که امارت اسلامی زیر چتر عمومی سازمان ملل متحد قرار گیرد؛ دوم این که زمانی ما به توافق‌های بین‌المللی پابند می‌مانیم که با شریعت اسلامی و منافع ملی افغانستان در تضاد قرار نگیرد.»

روزمیری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد که سومین نشست دوحه را میزبانی می‌کرد، روز سه شنبه در یک نشست خبری گفت که بر اساس توافق‌نامه‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی در بخش حقوق بشر که افغانستان در گذشته آن را پذیرفته، موضوع آموزش دختران در این کشور مسئله‌ی داخلی نیست و امارت اسلامی باید در این باره پاسخگو باشد.

مجاهد اما می‌گوید که کشورها می‌خواهد از مسائل حقوق بشری به‌عنوان ابزار فشار در برابر امارت اسلامی استفاده کند. «تأکید می‌کنم جهان در امور داخلی ما مداخله نکند؛ اگر مداخله دوام یابد، هدف این می‌شود در برابر مداخله ایستاده شویم، تنها این بهانه نیست وقتی این بهانه شود فردا و پس‌فردا بهانه‌های دیگر را می‌گیرند.»

سخنگوی امارت اسلامی، با سودمندخواندن سومین نشست دوحه می‌گوید که کشورها واقعیت‌ها و پیشرفت‌های موجود در افغانستان را درک کرده و نگاه مثبت به افغانستان دارند. «امنیت، ثبات، توانایی حکومت در پرداخت مصرف‌های دولتی، تطبیق پروژه‌های انکشافی و حفظ وحدت مردم افغانستان از موضوع‌هایی بود که کشورها آن را هم پذیرفتند و هم در سخن‌رانی‌های شان از آن استقبال کردند.»

ذبیح‌الله مجاهد، می‌افزاید که در حاشیه‌ی سومین نشست دوحه، ۲۴ دیدار با نمایندگان کشورها داشته که این دیدارها برای افغانستان پردست‌آورد بوده‌است.

سومین نشست دوحه که یک‌شنبه و دوشنبه‌ی هفته‌ی روان با حضور نمایندگان ۲۵ کشور و پنج سازمان بین‌المللی در قطر برگزار شد، پس از دو روز رایزنی بدون هیچ تصمیم روشنی در باره‌ی افغانستان پایان یافت.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *