خلیل‌زاد: رفتار طالبان پشتونی است

زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان در اظهارات تازه خود از شیوه برخورد طالبان با زنان انتقاد کرده‌ و چنین رفتاری را غیراسلامی و فقط «پشتونی» توصیف کرده‌است.

آقای خلیلزاد به رسانه میدل‌ایست آنلاین گفته‌است که کشورهای اسلامی باید طالبان را تشویق به اعتدال کنند.

او افزوده‌است: وقتی نوبت به برخی مسایل می‌رسید، قدرت‌های خلیج فارس در تعامل با طالبان بهتر بودند.

نماینده مستعفی امریکا در امور افغانستان با اشاره به وضعیت بی‌ثبات و ناامن حقوق زنان از زمان به دست‌گرفتن قدرت توسط طالبان، از کشورهای حوزه خلیج فارس خواسته که از نفوذ اسلامی و سایر اختیارات خود برای تشویق این گروه به اعتدال، استفاده کنند.

به گفته او رفتار و تعامل خیلی از افغان‌ها و طالبان با زنان به صورت و شیوه اسلامی نیست؛ بلکه بیشتر شبیه به گروه قومی پشتون است.

خلیلزاد همچنین با اشاره به وضعیت وخیم اقتصادی و انسانی در افغانستان گفته که فروپاشی دولت باعث پناهنده‌شدن میلیون‌ها تن شده‌است.

او تاکید کرده که این مورد موجب بی‌ثباتی منطقه نیز خواهد شد.

این در حالی است که رهبران افغان، عمدتا زلمی خلیلزاد را به دلیل معامله سیاسی‌اش با طالبان، عامل اصلی این بحران از جمله وضعیت مبهم و پرچالش حقوق زنان می‌دانند و معتقد اند که او در حال حاضر نیز افزون بر فرافکنی درباره نقش خود در به قدرت‌رساندن طالبان و متهم‌‌‌کردن رهبران دولت سرنگون‌شده اشرف‌غنی، برای آن گروه لابی‌گری می‌کند.

امرالله صالح، رحمت‌الله نبیل و دادفر سپنتا از مقام‌هایی بوده‌اند که تاکنون علیه خلیلزاد موضع گرفته‌اند.

«زلمی خلیلزاد»، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور افغانستان که به تازگی از سمت خود کناره گیری کرده است، در اولین مصاحبه خود پس از کناره‌گیری در پاسخ به سوالی که آیا به حرف‌های طالبان در مورد شبکه القاعده باور دارد، گفت: «چنانکه قبلاً گفته‌ام، عدم اعتماد بین آمریکا و طالبان وجود دارد، برای همین مهم است که نباید فقط گفته‌های طالبان در این مورد را جدی بگیریم که چه می‌گویند و به چه متعهد هستند، نمی‌دانم که آیا طالبان در این مورد می‌داند یا نه، طالبان گفته بود که نمی‌داند او (الظواهری) کجاست؟»

خلیلزاد در گفتگو با بی بی سی همچنین تاکید کرد: «ما، متقاعد شده‌ایم که طالبان به شبکه القاعده اجازه طرح و عملیات از خاک افغانستان را نمی‌دهد.»

به گفته خلیلزاد، ما همواره دوست داریم چیزهای بیشتری از طالبان و هر کشور دیگری ببینیم و شاهد باشیم که اعضای شبکه القاعده را از افغانستان اخراج کنند، اگرچه آنها با برخی از این تعهدات توافق کرده‌اند؛ اما برخی از اعضای شبکه القاعده از ده‌ها سال قبل، در دوران جنگ با شوروی سابق به افغانستان آمدند، ازدواج کرده‌اند و بچه و نوه در آنجا دارند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *