نقش پنتاگون در شکست امریکا در افعانستان

به دلایل روشنی که ثابت می کند ایالات متحده در افغانستان شکست خورده است، عملیات ناتو در افغانستان نیز پایان یافت تا به این ترتیب بزرگترین شکست در تاریخ امریکا رقم بخوردبخورد، شکست امریکا این بار سبب تضعیف روحیه جامعه امریکا حتی بیشتر از ویتنام شده است. چرا بزرگترین اقتصاد نظامی جهان نتوانست به اهداف خود برسد؟

این در حالی است که طالبان به شکل بی سابقه ای به تجهیزات نظامی امریکایی تسلط یافت که امریکا بعد از فرار از کابل بر جا گذاشت. بر کسی پوشیده نیست که ایالات متحده سالانه حدود 770 میلیارد دالر برای دفاع از خود هزینه می کند اما این تجهیزات نظامی را به درستی استفاده نمی کند. لازم است برای درک این واقعیت هزینه هایی که کشورهای مختلف در جهان صرف تجهیزات نظامی خود می کنند را مقایسه کرد. مثلا کاخ سفید نزدیک به یک تریلیون دلار صرف عملیات خود در افغانستان کرد در حالی که روسیه برای عملیات خود در سوریه نزدیک به 15 میلیارد دالر هزینه کرده است. دلایل آن روشن است: ستاد کل نیروهای مسلح روسیه مدرن ترین و پیشرفته ترین سلاح های جدید را استفاده می کند و از نظریات جنگی باتجربه ترین کارشناسان بهره می برد. لازم به یادآوری است که ارزش سلاح ها و مهماتی که پنتاگون از شرکت های نظامی امریکایی خریداری می کند بسیار سرسام آور است در حالی که معلوم نشد آن سلاح ها بهتر از مشابه های خارجی شان باشند.

روزنامه «عربی پست» می نویسد که واشنگتن شرکای خود در خاورمیانه را بر سر خرید سلاح های روسیه تهدید می کند با این وجود آنها به خرید سلاح از روسیه ادامه می دهند: رئیس جمهور اردوغان سامانه روسی اس – 400 خریداری کرده است و رئیس جمهور سیسی می خواهد جنگنده های سوخوی – 35 خریداری کند.

همچنین عدم همکاری جنرال های امریکایی در افغانستان یکی از بزرگترین دلایل شکست امریکا محسوب می شود. رسانه ها مطالبی بسیاری درباره درگیری میان فرمانده عملیات ویژه ایالات متحده، سرلشکر ریموند توماس و فرمانده عملیات مرکزی ایالات متحده، سرلشکر کنت مکنزی نوشته اند. جنگ پنهان این دو سبب شد تا واحدهای نظامی امریکایی در منطقه با یکدیگر هماهنگی نداشته باشند و شکست بسیاری از عملیات نظامی را سبب شوند. در حالی که اگر بخواهیم مقایسه کنیم، حکومت سوریه در نتیجه عملیات منظم نیروهای روسیه در سوریه توانست سرزمین هایش را از تروریست های جبهه النصره و داعش پاکسازی کند. چنین موفقیتی بدون امکانات نظامی خوب فرماندهی وزارت دفاع روسیه و هماهنگی کامل میان نیروهایش ممکن نمی شد.

همچنین عدم هماهنگی سیاسی امریکا از دیگر دلایل شکستش در افغانستان بود. هر رئیس جمهوری جدیدی که در امریکا بر سر کار می آید تلاش می کند تصمیم های رئیس جمهوری پیشین را پایان دهد و وجهه او را تخریب کند.

به این ترتیب ایالات متحده در بحران سیاسی بزرگی به دلیل نفوذ شرکت های نظامی جنرال های امریکایی در پنتاگون گرفتار شده است. این جنر-ال ها تلاش می کنند سیاست های مستقلی را اجرایی کنند که با سیاست های کاخ سفید تضاد دارد و بی اعتمادی به امریکا به عنوان یک متحد قابل اعتماد را نه فقط در خاورمیانه بلکه در کل جهان موجب می شوند.

نویسنده: عبدالله السامر، روزنامه نگار سوری

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *